2 IN 1

sintMaartenCampus​​sintMaartenCampusDe Sint-Maartencampus is een campus met een Middenschool en een Bovenschool. Twee aparte scholen die toch één geheel vormen en die elk op een specifieke manier tegemoet komen aan wat jij op dat moment nodig hebt.

Je start in de Sint-Maarten Middenschool. Tijdens deze eerste twee jaren van je secundair onderwijs ligt een grote nadruk op gemeenschappelijke basisvorming. Daarnaast ontdek je via verschillende keuzes waar jouw interesses precies liggen. We begeleiden je in het maken van de juiste studiekeuze zodat je klaar bent om de volgende stap te zetten.

Voor de meeste leerlingen is die volgende stap de Sint-Maarten Bovenschool. Hier ontmoet je een waaier aan studierichtingen binnen aso, bso of tso. Zo word je stilaan voorbereid om de belangrijke stap naar de arbeidsmarkt of het hoger onderwijs te zetten.

Wij geloven dat de 2 in 1 structuur zowel de overstap van basisschool naar de eerste graad als de overstap van de eerste graad naar de tweede graad ten goede komt. De opvolging van de resultaten van onze leerlingen bewijst dat elk jaar opnieuw.

 

HISTORIEK

In 1983  waren er drie scholen uit onze streek die besloten om samen te werken: Sint-Lodewijk, Anna Piers en Onze-Lieve-Vrouw-van-Gaverland. 
Via fusie en herstructurering werd op 1 september 1994 een nieuw geheel gevormd, Sint-Maarten. De Middenschool voor alle leerlingen van de eerste graad, de Bovenschool voor alle leerlingen van de tweede en derde graad. Op dat ogenblik betrok de Middenschool een nieuw gebouw. Voor de Bovenschool werd toen gestart met een nieuwbouw en een verbouwing. 

Vanaf  1 september 1997 huizen Midden- en Bovenschool op één campus, nl. de Kallobaan, respectievelijk op huisnummer 1 en 3A. Tussen beiden scholen ligt een vredig bos. Dit vormt een vriendelijke en groene scheiding tussen  twee nieuwe en vernieuwde gebouwencomplexen die voortdurend in beweging blijven. De dreef is een mooi symbool om beiden te verbinden. 

De geschiedenis is natuurlijk nooit af. In 1999 stapte de Sint-Maartencampus in een nieuw samenwerkingsverband: de scholengemeenschap van het vrij en gemeentelijk onderwijs Beveren en Bazel. Binnen deze context behoudt de campus haar eigenheid maar vindt ze ook verschillende raakpunten met het Gemeentelijke Technisch Instituut en Sint-Joris. 
In 2012 werd het Leerhof in de Kloosterstraat officieel ingehuldigd. Begin 2016 konden beide scholen na bijna 15 jaar wachten hun intrek nemen in de nieuwe uitbreiding van de campus. Hiermee is het ambitieuse masterplan bijna voltooid en kunnen alle campusleerlingen in moderne en eigentijdse lokalen les volgen.

 

SCHOLENGEMEENSCHAP

Sinds 1999 maakt de Sint-Maartencampus deel uit van de scholengemeenschap Beveren-Bazel. Samen met het GTI (Gemeentelijk Technisch Instituut) uit Beveren en met Sint-Joris uit Bazel vormen zij deze netoverschrijdende scholengemeenschap. Samen willen zij kwalitatief onderwijs aanbieden aan de jongeren van de regio in de brede bocht van de Schelde. Het uitbouwen van een sterk en gevariëerd studieaanbod zien zij als een kerntaak om dit te realiseren.
Meer info op: www.sgbb.be