INSCHRIJVINGEN OP DE CAMPUS


SintMaartenCampusEen goede schoolkeuze maken is niet altijd eenvoudig. Voor vele basisschoolverlaters én hun ouders is het niet altijd even duidelijk. We willen jullie daar dan ook bij helpen en informeren, zodat de keuze die jullie maken ook meteen de juiste keuze kan zijn.
Inschrijven in de Sint-Maarten Middenschool verloopt in verschillende stappen. Wij vinden het belangrijk dat er duidelijke info is vooraleer er gekozen kan worden. Wanneer de schoolkeuze gemaakt is, moet je binnen het studieaanbod kiezen voor 1A of 1B. 

Huidig schooljaar

Neem contact met de directie van de Middenschool (voor de eerste graad) of van de Bovenschool (voor de tweede en de derde graad). Zij helpen u graag verder.

De contactgegevens kan je onderaan deze pagina vinden.

 

Schooljaar 2021 - 2022

INSCHRIJVEN IN HET EERSTE JAAR A EN B:

Voor het schooljaar 2021-2022 gebeuren de inschrijvingen voor het eerste leerjaar A en B digitaal. D.w.z. dat u zich als ouder moet registreren op een digitaal platform. Net zoals vorig schooljaar schrijven ook de scholen van Sint-Niklaas en Temse digitaal in via hetzelfde platform. Van daaruit doet u de aanmelding voor de school van uw keuze. Je kan in onderstaande brochure de nodige info terug vinden.

Brochure inschrijvingen


Het is belangrijk om de correcte timing van de inschrijvingsprocedure goed te kennen én te volgen. We zetten graag alles even op een rijtje.

1.    AANMELDEN:

 • Tussen 1 april 2021 en 28 april 2021 kan u uw kind digitaal aanmelden bij de school van uw keuze. U maakt de keuze tussen 1A of 1B. U kan verschillende scholen opgeven (een 1e keuze, een 2e keuze, ….). 
   
 • Tussen 29 april 2021 en 7 mei 2021 worden de plaatsen toegewezen (door het digitaal softwaresysteem). Hierbij wordt rekening gehouden met de voorrangsgroepen (broers en zussen, kinderen van personeel) en de school van uw 1e keuze. In die periode is het digitaal systeem afgesloten en kan u niet meer aanmelden!
   
 • Op 6 of 7 mei 2021 krijgt u een bericht over de u toegewezen school.
   
 • Vanaf 10 mei 2021 tot 2 juni 2021 moet u uw schoolticket verzilveren. Hoe dit precies zal gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk (langskomen of digitaal). Hou deze website dus goed in de gaten. Wij informeren u tijdig en duidelijk!
   
 • Vanaf 31 mei 2021 starten de “vrije (= nog niet digitaal aangemelde) inschrijvingen”. LET OP: mogelijks komen deze inschrijvingen achteraan op de wachtlijst! Vanaf dan telt immers de chronologie!
   


2.    VOLTOOIEN: 

Wanneer uw kind het eindrapport van de basisschool heeft (eind juni), moet de aanmelding omgezet worden in een definitieve inschrijving. Op dat moment vernemen we graag de definitieve keuze die uw kind maakt. U krijgt dan ook alle startinfo voor het komende schooljaar. 

Hoe dit moment concreet zal georganiseerd worden, is op dit moment nog niet duidelijk. We zullen dit zeker tijdig communiceren via onze website en andere digitale kanalen.

 

INSCHRIJVEN IN 2E TOT 7E JAAR:

Inschrijven voor het 2e t.e.m. 7e jaar kan ten vroegste vanaf 19 april 2021.

 

Aanmeldingen Bovenschool

Voor meer informatie neemt u best contact op met de school (contactgegevens staan onderaan deze pagina). Zij verstrekken u de juiste inschrijf-info.

Leerlingen uit het huidige 2e jaar van de Middenschool, worden als “eigen leerlingen” beschouwd en hebben voorrang bij inschrijving in de Bovenschool voor 2021 – 2022!

Alle andere inschrijvingen komen eerst op een wachtlijst. Pas wanneer alle “eigen leerlingen” hun school- en studiekeuze hebben gemaakt, kan bekeken worden of er nog plaats is.